Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak to kiedyś było z nazwiskami?
Te pytanie mnie dręczyło bardzo długo . aż przyszła do nas do szkoły córka Pana Jana Dormana i opowiadała nam o jego przeszłości ja podniosłem rękę i spytałem się jej skąd się wzięły nazwiska a ona mi odpowiedziała że kiedyś (ksywka) oznaczała nazwisko czy to prawda ? pogadajmy o tym tutaj i jakie byście chcieli mieć nazwisko :)
Ja 1 chciałbym mieć na nazwisko Konrad Włodarczyk wypowiedz musi być rozwinięta.
  Odpowiedz
Cytat:ja 1 chciałbym mieć na nazwisko Konrad Włodarczyk wypowiedz musi być rozwinięta
aha...
  Odpowiedz
(12.01.2012, 07:53)maro. napisał(a): aha...

Zajrzyj sobie ;)
http://odjechani.com.pl/misc.php?page=regulamin
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Ja chciała bym mieć na Imię i Nazwisko : Elonezia Strączkowata - jest ciekawe, i intrygujące. =]
A dla chłopka proszę Osioł Pospolity.
  Odpowiedz
A ja mógłbym mieć: Tomasz Wpierđol :D

-Witam, nazywam się ...
-Miło mi poznać, Tomasz Wpierđol Haha

Odpowiedz
Albo też mógłbym mieć:
1. jak bym był kobietą
- Andrzeja Nieruchaj (lepiej brzmi Nieruchaj Andrzeja :D)

Reszta została usunięta!

Uwaga:
Nazwiska są przypadkowe, i nawet jeżeli osoba o takim imieni i nazwisku istnieje nie wyśmiewam się z niej i tu nie chodzi o konkretnie taką osobę, ponieważ nikogo z podanymi wyżej nazwiskami nie znam.

Odpowiedz
Przepraszam, że się wtrącam, mimo, że nie mam nic do napisania związanego z tematem.
Niby moderatorzy wchodzą na forum, a nic z tym nie robią...
robotox1, czytales regulamin? Lepiej byłoby gdybyś takich wulgarnych nazwisk nie wymyślal, regulamin na to nie zezwala. W innym temacie także użyłeś wulgarnych słów, wiec to nie pierwszy raz. Także trochę z tym przystopuj. Ode mnie to wszystko, niestety na telefonie nie mogę zgłaszać Twoich i innych postów. Zapamiętaj na przyszłość.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
@UP:
Z góry przepraszam, ja tych nazwisk nie wymyślałem, znajdowały się na innej stronie ze śmiesznymi nazwiskami to wziąłem te najciekawsze według mnie. Jeśli chodzi o mnie to chyba tylko w trzech (max 4) postach użyłem wulgaryzmów, mój poziom ostrzeżeń nie jest i nigdy nie był większy niż 0%. Czasami palnę jakieś słowo niecenzurowane, ale tylko jeżeli jestem wkurzony lub coś wypiję/zjem, co się rzadko zdarza. Rada dla mnie na przyszłość: nie wchodzić w takim stanie na odjechanych ;).
Jeszcze raz przepraszam, postu niestety już edytować nie mogę niech to zrobi moderator.

Paweł napisał(a):Niby moderatorzy wchodzą na forum, a nic z tym nie robią...
Z moderatorów to teraz tylko Sword wchodzi. Inni ostatnio widziani kilka tygodni temu.

Odpowiedz
Ja bym Chciał mieć na nazwisko: Tadek Wódka Albo Jacek Zgon :D
Bardzo mi się podobają takie śmieszne nazwiska, szczególnie gdy nauczyciel sprawdza obecność i mówi po nazwisku :D
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
Mam człowieka w klasie, który ma na nazwisko Laska :P
Ale w sumie jest też: Kiosk, Kaplica, Zawisza ;)
Niedostępny
  Odpowiedz