Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Założenie hasła na foldery/prawa autorskie.
Jak w temacie,ostatnio głośno o tych prawach autorskich,czy po założeniu hasła na foldery i nie podawając go nikomu np : hasło do folderu to nazwa chomika,albo hasło na top liście,tylko założenie hasła o takiej nazwie jak nazwa chomika i nigdzie tego nie pisząc,chomiki muszą się same domyślić jakie jest hasełko,co sądzicie o tym sposobie ? uchroni mnie on przed tymi prawami ?

Pozdrawiam ;)
  Odpowiedz
Jeśli nigdzie nie podasz hasła to myślę że możesz czuć się bezpieczny.
  Odpowiedz
lepiej tak zrobić ...
hasłować pliki muzyczne i nie podawać zgadzam się z Adaamo ;]
  Odpowiedz
Ok hasło mam założone od wczoraj,na wszystkie foldery,trochę szkoda bo popularność spadła :( ale wole to niż co innego,hmm ale czy teraz na pewno nikt się nie uczepi tego,że hasło na foldery to nazwa chomika ?
  Odpowiedz
Na 101%
  Odpowiedz
Ok czyli do folderów pod hasłem mogę ładować każdy plik ? nawet z prawami autorskimi ? :)
  Odpowiedz
Póki masz hasło tylko dla siebie to tak - gdyż posiadasz to tylko na własne użytkowanie ;)
  Odpowiedz
Mimo to Administracja portalu Chomikuj.pl i tak może zablokować te pliki i będą one widoczne tylko dla Ciebie.
Oni nie muszą "znać" Twojego hasła - zablokują pliki i tyle.

Stosowanie haseł jest moim zdaniem zupełnie niepotrzebne co przyczynia się sporym spadkiem popularności na wiele miesięcy.
Odwiedzający gdy widzą hasło (nawet jeżeli podane jest gdziekolwiek na stronie) to i tak wychodzą w poszukiwaniu innego pliku na innym chomiku gdzie nie ma haseł - wiem bo sam miałem na jakiś czas założone hasła i nic z tego nie miałem pomimo że podałem mnóstwo informacji jakie są hasła do folderów.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Czyli co jak mam tam plik chroniony prawami autorskimi chomikuj o tym wie mimo hasła ? a np jakaś tam no nie wiem agencja zwalczająca piractwo,co oni na to ?
  Odpowiedz
Agencje a właściwie ich przedstawiciele buszują po chomikach w poszukiwaniu plików chronionych.
Potem wysyłają groźby wyssane z palca na które nie ma co odpowiadać tylko "olewać je".

Chomikuj.pl nie musi znać Twoich haseł aby wejść do folderu i zablokować jakiś plik.
Jeżeli Chomikuj.pl potwierdzi że jakiś plik w zahasłowanym folderze narusza jakieś tam prawa to go zablokują.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz