Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Instrumenty muzyczne, czyli na czym grają Odjechani?
Adikus napisał(a):Tak całkiem serio, chciałbym się kiedyś nauczyć grać na takim spodku kosmicznym, czyli instrumencie zwanym hang. To jest dopiero magiczne urządzenie

Zgadza się, to jest magiczny instrument, ale ceny oryginału też są magiczne :) Również już się interesowałem tym "spodkiem".

U mnie w rodzinie słuch muzyczny mieli wszyscy mężczyźni od strony ojca. Pamięcią sięgam od pradziadka, potem dziadek, który dziś w wieku ~90 lat nadal gra w kapeli ludowej i trzyma się jak młody facet. Ojciec również się w niej udziela, poza tym, gra w orkiestrze dętej na saxie. Ja znowu dysponuje wrażliwszym słuchem od nich, zwłaszcza na szczegóły, ale jeśli chodzi o gust, poszedłem w zupełnie innym kierunku. Nie interesuje mnie folklor i biesiada, a bardziej muzyka poważna.
  Odpowiedz
Są też zamienniki tańsze, ale to nie ten dźwięk już a kasa i tak parę tysięcy, robione na zamówienie.
A z Twoim ojcem to ja gram razem w orkiestrze ;)
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
(18.11.2013, 16:58)Swordancer napisał(a):
Bronisław napisał(a):a ja dziś żałuje, że mu ją kupiłem na 18 urodziny.
Tynk ze ścian odpada? Meczu spokojnie nie można obejrzeć? Haha

No, przy perkusji nie użyjesz słuchawek. Haha Dobrze, że jam mam keyboarda.

Myślę, że może chodzić o to, że kupił mu ją za późno ;D
  Odpowiedz
Chodziło na pewno o to, że w domu wysiedzieć nie szło jak Bronek szalał na tależach. Dziś nie mieszkamy już razem, ale perkusja nadal stoi u nas i jak czasem nasza pociech la wpadnie odwiedzić rodziców, woli sobie pouderzać pałkami, niż porozmawiać z ojcem.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Gitara klasyczna ;) gram od ładnych paru lat, ale bez bandu :D sama dla siebie i dla znajomych ;)
  Odpowiedz
Jakieś 3 lata temu ruszyłem z gitarą akustyczną.
Granie bardzo amatorskie, dla siebie. Na pewno nie poradziłbym sobie w band'zie ponieważ za mało ćwiczyłem.
Chodzi mi głównie o zachowanie rytmu. Mam problem z graniem swojego i jednoczesnym słuchaniem innych.
Chciałbym umieć grać na fortepianie, i może na gitarze elektrycznej, z którą miałem raz do czynienia. Jednak najbardziej fortepian, gdyż jest bardzo uniwersalny.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Mnie zawsze fascynował melotron, swego czasu nosiłem się z zamiarem nabycia. Jestem posiadaczem harmoniki szklanej (odziedziczona po dziadku), na której potrafię trochę " rzępolić ".
Kształt bez formy; odcień bez koloru
Sparaliżowana siła; gest bez ruchu

[Obrazek: Yhk8Q]
  Odpowiedz